2020-11-10 08:31:23• hírek • Szatmár.ro

Három éremmel és Timoc bajnoki címével tértek haza Egerből a szatmári cselgáncsozók

Szép eredményt értek el a Szatmárnémeti Judo Master SK ifjú cselgáncsozói a hétvégén Egerben, a 11-12 évesek Országos Bajnokságán.

 

Pelcz Attila edző négy tanítvánnyal érkezett meg a versenyre, ugyanis mivel idehaza 13 éves kor fölött kezdik a versenyzést a helyi dzsudokák, a kettős állampolgársággal rendelkező sportolókat rendre Magyarországon versenyezteti az szatmárnémeti klub.

Idén a vásárosnaményi Szelet-Kelet Sport Egyesületen keresztül nevezte tanítványait Pelcz Attila, erre a versenyre pedig két leánnyal és két legénnyel érkeztek meg Szatmárnémetiből. Egyébként jövőre már Judo Master Szabolcs-Szatmár néven saját klubbal fognak nevezni a különböző kiírásokra – tájékoztatta szerkesztőségünket az edző.

Ami pedig a hétvégi versenyt illeti, büszkén mesélt az elért eredményekről Pelcz, hiszen a négy sportolóból 3-an is éremmel térhettek haza.

Timok Alexia, aki tavaly 27 kilogrammos súlycsoportban lett aranyérmes, idén feljebb lépve, a 30 kilogrammosok között is diadalt aratott. A nagyszerű formában cselgáncsozó 11 éves Alexia minden mérkőzésén idő előtt tudott megnyerni, így vitathatatlan volt az őt illető aranyérem.



A szintén 11 éves Bándi Synthia a 44 kilósok súlycsoportjában versenyzett, ő ugyan elvesztette első meccsét, de szerencsére sikerült talpra állnia, olyannyira, hogy minden azt követő mérkőzését megnyerte, méghozzá ipponnal, és végül bronzérmet szerzett.

„Nagyon boldog voltam az eredmény miatt, hiszen Synthia tavaly elvesztette a bronzmérkőzést, idén viszont sikerült éremmel hazatérnie. Sőt, igazából azon sem lettünk volna meglepődve, ha nála is összejön az arany, hiszen nagyon felkészülten vágott neki a versenynek, viszont sajnos a torna eleje nem a kedvünk szerint alakult, de így is elégedettek lehetünk a 3. hellyel” – magyarázta Pelcz.

A 12 éves, +66 kilogrammos súlycsoportban versenyző, 70 kilogramm súlyú Baiza Álmos szintén egyetlen küzdelmet veszített el csak, és vigaszágon szintén a begyűjtötte a bronzérmet.



A csapat negyedik sportolója a 12 éves Boros Gábriel volt, aki sajnos az elején kiesett a versenyből.

„Úgy vélem, hogy négy sportolóval három érmet szerezni igazán remek eredményt jelent. El kell mondanom azt is, hogy igazán büszke vagyok ezekre a gyerekekre, hiszen ezelőtt három évvel velük kezdtem el a Judo Mastert. Ők az általam nevelt sportolók legelső generációja, ezért különösen kedvesek számomra” – nyilatkozta az edző.

A hétvégi verseny után nem áll le az élet a Szatmárnémetiben és Nagykárolyban működő sportklubnál, hiszen a soron-következő hétvégén rendezik az U16-os korosztály döntőjét Brassópojánán, ahol 3 sportolóval vesz részt Pelcz, illetve szintén jövő vasárnap lesz az U18-as korosztály csapatbajnoksága is, ahol szintén 3 sportoló lesz jelen.

„Egy szállodában lesz a verseny, ahová csak negatív koronavírusteszttel tudunk majd belépni, sőt elhagyni a helyszínt már csak a verseny után fogjuk. Úgy gondolom, idehaza biztonságosabb, jobb szervezés mellett versenyezhetünk, mivel Magyarországon nem voltak ilyen szigorúak a követelmények, viszont ez a sportolók érdekeit szolgálja, így nem érezzük tehernek.” – magyarázta.

A járvány kapcsán elmondta ugyanakkor azt is, hogy amíg az idő engedte, sokat tudtak edzeni a szabadban a gyerekek, de valóban nem könnyű a helyzet. De tudni kell azt, hogy a kontakt sportok közül járványtani szempontból a cselgáncs az egyik legbiztonságosabb, hiszen a sportolók, amikor egymásnak feszülnek csak egymás ruháját fogják meg, sem fejre, sem más szabadon lévő testrészre nem mennek, így jelenlegi helyzetben ezek a szempontok is jelenthetnek némi biztonságérzetet a sportolók számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: